SZTE Digitális jövő

Digtar

Digitális Eszköztár: Coospace SlideCast

Digitális Eszköztár: Coospace SlideCast

2023. április 17.
1 perc

Interaktív előadások a Coospace SlideCast funkciójával

A mai napig az egyik legnépszerűbb munkaforma a frontális oktatás. Nagy létszámú csoportoknál, előadások esetében gyakori megoldás ez, melyben az oktató szerepe domináns és aktív, míg a diákok általában a passzív hallgatóságot alkotják. Hogyan tudjuk elérni mégis a hallgatók figyelmének fenntartását? A CooSpace funkciói között találhatunk egy technikai segítséget ehhez.

A különböző vizuális és auditív csatornák váltogatása, a jól áttekinthető ábrák, illusztrációk alkalmazása mellett tantermi, online, vagy hibrid órák esetében is nagyszerűen használható a CooSpace SlideCast funkciója a diákok aktív részvételének elősegítésére egy-egy előadás során. A SlideCast lényege, hogy a korábban elkészített, importált Powerpoint előadásaink diasora, vagy a SlideCast eszközben elkészített szöveges oldalak között valós idejű szavazásokat hozhatunk létre, egy az előadáshoz kapcsolódó témában megkérdezhetjük a hallgatókat, akiknek a válaszaiból közös szófelhő készül, továbbá szerkeszthetünk egyszerű választásos kérdéseket, melyekre az óra során válaszolnak a diákok. Az eszköz Chatfalán az óra közben a diákok kérdéseket is tehetnek fel az oktatóknak.

A SlideCast eszköz használatához Jelenléti alkalom létrehozására van szükség a Coospace színtéren, ezen belül hozhatjuk létre a SlideCastot az adott órához, melyet az óra időpontjában a jelenléti alkalomba lépve indíthatunk el. Lehetőség van az óra felvételére is.

A SlideCast használatáról részletes tájékoztatást itt találhat.

A hallgatók ezen a linken olvashatnak információkat a SlideCast funkcióval támogatott órákról.