SZTE Digitális jövő

digitalis_eszkoztar

Digitális eszköztár: CooSpace tananyagszerkesztő

Digitális eszköztár: CooSpace tananyagszerkesztő

2023. május 18.
1 perc

Tananyagkészítés Powerpoint importálási lehetőséggel. A CooSpace tananyagkészítő eszközével komolyabb informatikai jártasság nélkül is interaktív, ellenőrző kérdéseket is tartalmazó, lapozható tananyag hozható létre.

A CooSpace tananyagszerkesztőjét egy, a kurzus színterében előzetesen létrehozott mappából lehet megnyitni. Lehetőség van már előre elkészített ppt vagy word file-ok importálására: ezekben az esetekben a ppt-k diái képformátumban töltődnek fel, azaz az adott diák közé beékelhetők további oldalak vagy kérdéssorok, azonban azok tartalma már nem módosítható. A szerkesztő eszközben módunk van linkek beágyazására, file-ok és videófelvételek hozzáadására, felugró ablakokban kiegészítő információk megadására, vagy akár a tananyaghoz kapcsolódó hangfelvétel készítésére.

A fejezetek között, a tananyaghoz kapcsolódó egyszeres választás típusú kérdéseket lehet készíteni, melyek gyakorlásként, önellenőrzésként szolgálhatnak a diákok számára. A kérdésekre beállított válaszokhoz magyarázatokat vagy megjegyzéseket is fűzhetünk. Az egyes tananyagrészek fejezetekre tagolhatók. A különböző fejezetek sorrendje szabadon változtatható.

A tananyag mentését követően lehetőség van még további szerkesztésre, illetve beállításokra, megadható a tananyag indíthatóságának kezdete és vége, vagy korlátozhatjuk a kitöltés indításainak számát.

A CooSpace tananyagszerkesztő lehetőségeinek bővebb leírását itt találja.