SZTE Digitális jövő

garden

Digitális eszköztár: CourseGarden

Digitális eszköztár: CourseGarden

2023. május 26.
2 perc

Digitális eszközöket ismertető sorozatunk jelenlegi részében a CourseGarden nevű oktatásszervezési megoldásokat és tanulási stratégiákat kínáló, magyar, angol és német nyelven működő online felületet mutatjuk be.

A blended learningtől az adaptív tanulásig

Az Egyetemünkön évek óta elérhető, három egyetem közös kezdeményezésével indult hatékony fenntarthatóság témájú kooperatív kurzusok (bővebben a kooperatív kurzusokról itt találhat információt) a CourseGarden tanulástámogató platform tudásháló alapú, adaptív tanulást segítő oktatásszervezési megoldását alkalmazzák. A felület ezen kívül alkalmas a blended learning, a flipped learning vagy éppen a projekt alapú oktatás támogatására, de lehetséges használatával teljesen automatizált, online, önjáró képzések szervezése és lebonyolítása is.

Mindezeket olyan intelligens funkciók támogatják, mint az éberségi kontroll beállítása az oktatóvideók megtekintésénél, a tananyagrészekre a hallgatók által fordított idő, vagy a különböző aktivitást és előrehaladást jelző kimutatások, melyek a lemorzsolódás csökkentésében is hasznosak lehetnek. Interaktív tartalmak hozhatók létre a felületen, a platform alkalmas tananyagok létrehozására, oktató videók felvételére, gyakorló feladatsorok kidolgozására, vagy akár egyéni, adaptív tanulási utak kialakítására. Különböző beépített videókonferencia alkalmazások, beépített plágiumkereső, 16 féle feladattípus és hallgatói tananyag véleményezési lehetőség segíti az oktatók munkáját. A rendszer lehetővé teszi forgatható, nagyítható 3D modellek és képek beillesztését, a feltöltött képekre felirat készítését, valamint narrált powerpoint prezentáció feltöltését is.

A Gazdaságtudományi Kar oktatói részvételével, az RRF-2.1.2-21-2022-00012 Komplex digitális modellváltás – intelligens fokozatváltás projekt támogatásával 2023.05.15-én szervezett workshopon bemutatásra kerültek a CourseGarden által kínált funkciók, melyek alkalmasak lehetnek automatizált, önkiszolgáló képzések megszervezésére.