SZTE Digitális jövő

szabadegyetem

Digitalizációs témák a Szabadegyetemen

Digitalizációs témák a Szabadegyetemen

2023. március 03.
1 perc
Az SZTE nívós közéleti-tudományos eseményét, a Szabadegyetemet minden egyetemi polgár jól ismeri, hiszen idén immár 31. szemeszterét jegyzi a előadássorozat. Ebben az évben különlegesség, hogy az SZTE - Digitális Modellváltás - intelligens fokozatváltás című projektje két előadás keretében is összefonódott az egyetem hallgatói által felvehető általános művelő kurzussal.

A 2022/2023-as tanév tavaszi szemeszterében két alkalommal is lehetőség volt az RRF-2.1.2-21-2022-00012 azonosítószámú, Komplex Digitális Modellváltás – intelligens fokozatváltás projekt keretében részt venni a digitális transzformáció kérdéseit, kihívásait tematizáló előadáson.

Elsőként Prof. Dr. Racsmány Mihály - Tanító kvízek, amelyek örökre megváltoztatják az oktatást, majd pedig Dr. Geretovszky Zsolt - Additív forradalom: 3D nyomtatás a tudomány és a gyógyítás szolgálatában című előadásán mélyíthette el ismeretét a témában a hallgatóság.

Az esemény érdekessége volt továbbá, hogy az Informatikai és Szolgáltatási Igazgatóság munkatársai a Szabadegyetemen egyedülálló módon saját fejlesztésű QR-kódos alkalmazás segítségével léptették be a résztvevőket, digitális jelenléti ívezést is biztosítva, valamint ezúton is támogatva a digitális változásokat az SZTE-n.

QR


Aki nem tudott részt venni a programon, meghallgathatja az előadásokat az alábbi linkekre kattintva: