SZTE Digitális jövő

BETT

Oktatástechnológiai kiállításon járt az SZTE

Oktatástechnológiai kiállításon járt az SZTE

2023. április 27.
1 perc

Hagyományosan Londonban kapott helyet idén is 2023. március 29-31. között a világ legnagyobb oktatástechnológiai kiállítása, a BETT EdTech, immár 37. alkalommal.

Az oktatásban alkalmazott információs technológiákat bemutató és népszerűsítő kiállítás és vásár, a BETT idén a korábbi évekkel ellentétben már kibővült helyszínen, két csarnokban várta az érdeklődőket, 123 országból több mint 600 EdTech kiállító és mintegy 30 ezer látogató részvételével. A kiállítás programjai 2023-ban a Reconnect, Reimagine, Renew (Újrakapcsolódás, Újragondolás, Megújulás) tematika köré szerveződtek.

Az EdTech startUp-ok a BETT Futures részlegen mutatkozhattak be a nagyközönség előtt. A kiállítás magyar standján olyan cégek voltak jelen, mint az Abacusan Studio, a Maker’s Red Box, a Maxwhere, a Craftbot, az Eduardo, a SkillToollit Live!, a Paractiwork és a Milestone Institute, míg két magyar fejlesztő, a Mozaik és a Bookr Kids önálló standdal jelentkezett.

A kiállítás mellett oktatáskutatók, ismert nemzetközi szolgáltatók tartottak különböző tematikájú szemináriumokat így nyújtva továbbképzési lehetőséget a résztvevők számára.

Egyetemünk négyfős delegációval képviseltette magát az eseményen, melynek hivatalos weboldalán még több helyszíni riport, képes beszámoló és világkörüli érdekesség várja az olvasót.

A londoni kiállítást idén még két másik esemény követi, májusban Brazíliában (BETT Brasil, 2023. május 9-12.) és októberben Thaiföldön (BETT Asia, 2023. október 18-19.) találkozhatnak az oktatástechnológia - és digitalizáció iránt elkötelezett érdeklődők.