Bezár

orientationweek

Rendhagyó IT biztonsági tréning a tavaszi félévre érkezett külföldi hallgatók számára

Rendhagyó IT biztonsági tréning a tavaszi félévre érkezett külföldi hallgatók számára

2024. február 15.
1 perc

Az Orientation Week keretein belül az Informatikai és Szolgáltatási Igazgatóság (ISZI) lehetőséget teremtett az újdonsült külföldi hallgatók számára, hogy részt vehessenek egy IT biztonsági oktatásban, ahol a kiberbiztonság alapjai mellett a Modulo és a Coospace használatát ismerhették meg.


2024. február 12-én a TIK számítógépes kabinetjében közel 60 külföldi hallgató sajátíthatta el az egyetemi oktatási rendszerhez szükséges alapvető platformok használatát. Ezen felül sor került egy, az RRF 2.1.2 Digitális modellváltás – intelligens fokozatváltás projekt támogatásával kifejlesztett IT biztonsági képzésre is, melyben a hallgatók megismerhették az egyetemi informatikai infrastruktúrát, központi rendszereket, valamint a legfontosabb kiberbiztonsági alapelveket. A tananyag végén pedig tesztelhették tudásukat egy, az ISZI által összeállított biztonságos internetezéssel kapcsolatos kérdőív segítségével. Az egy óra hosszán át tartó programot a hallgatók nagy lelkesedéssel, illetve rengeteg kérdéssel fogadták, melyre az ISZI kollégái segítőkészen válaszoltak.

orientation_week

Az esemény egy könyvtártúrával folytatódott, ahol a hallgatókat körbevezették a Klebelsberg Könyvtár fontos állomásain, bemutatva ezzel a könyvtár színes kínálatát.

Kapcsolódó hírek