SZTE Digitális jövő

Fenntarthatosagicelok

Fenntarthatósági témájú kurzuscsomag fejlesztés a Szegedi Tudományegyetemen

Fenntarthatósági témájú kurzuscsomag fejlesztés a Szegedi Tudományegyetemen

2024. március 26.
1 perc

Az ENSZ fenntartható fejlődési céljait és azok elérésének gyakorlati megvalósíthatóságát szem előtt tartó, környezetvédelmi készségeket fejlesztő, kooperatív, projektmódszerrel működő kurzuscsomag fejlesztése indul meg ez év tavaszán Egyetemünkön az RRF 2.1.2 pályázat támogatásával.

A fejlesztés célja a 2021-ben, a Szegedi Tudományegyetem, a Miskolci Egyetem és a Soproni Egyetem közös kezdeményezésével elindult, Hatékony fenntarthatóság című tantárgycsoport ajánlatának kibővítése olyan kurzusokkal, melyek tematikájukban az ENSZ 2030-ig szóló fenntartható fejlődési menetrendjének középpontjában álló 17 fenntartható fejlődési célhoz kapcsolódnak. A kollaboratív, projekt alapú módszertant alkalmazó kurzusok elméleti háttérismereteit online, molekuláris adaptív módszertanon alapuló tananyagok biztosítják, melyek fejlesztése a CourseGarden oktatási platform felületén kezdődik meg.

Fenntarthatosagicelok

A CourseGarden tanulástámogató platform intelligens funkcióiról korábbi cikkünkben számoltunk be.

A tervek szerint a kifejlesztett kurzusok a 2024/2025-ös tanév őszi félévétől kezdődően szabadon választható kurzusként minden egyetemi hallgató számára elérhetővé válnak.

Borítókép forrása: https://unis.unvienna.org/unis/hu/topics/sustainable_development_goals.html