SZTE Digitális jövő

prez_course
Látványos prezentációk digitális eszközökkel

Látványos prezentációk digitális eszközökkel

2023. szeptember 07.
1 perc

prezentacios_eszkozok

Gyakorlatorientált, általánosan művelő, e-learning kurzust indít Egyetemünk Prezentációs eszközök a digitális térben címmel a Digitális modellváltás – intelligens fokozatváltás projekt támogatásával, melynek célja, hogy megismertesse a hallgatókat a prezentációkészítés legfontosabb lépéseivel, a prezentációk és különböző digitális szemléltetőanyagok készítését támogató alkalmazásokkal.

Milyen elemei vannak egy látványos prezentációnak? Milyen szempontokat kell figyelembe vennünk a prezentációk készítése során? Miért fontos az üzenet megfogalmazása, az interaktivitás, vagy éppen a dizájn? Miben segít a történetmesélés? Milyen digitális szemléltetőanyagokkal tehetjük színesebbé prezentációinkat?

Az ezekre a kérdésekre is válaszokat adó interaktív, e-learning tananyag összeállításakor a legfontosabb szempont az volt, hogy a kurzus elvégzésével fejlődjenek a diákok digitális és kommunikációs készségei, megismerjék és kipróbálják, majd használják és értékeljék a különböző, ingyenesen is elérhető alkalmazásokat. A félév végére a hallgatók gyakorlatot szereznek a modern prezentációk, infografikák, idővonalak, gondolattérképek, vagy animációk készítésében. A gyakorlati feladatok értékelése részben hallgatói társértékeléssel történik, a kurzus a további fejlődést segítő önreflexióval zárul.

A Neptunban felvehető, szabadon választható kurzus a CooSpace színterén végezhető el.