SZTE Digitális jövő

fenntarthato_1

SZTE kurzusok a fenntartható jövőért – folytatódó tananyagfejlesztések

SZTE kurzusok a fenntartható jövőért – folytatódó tananyagfejlesztések

2024. szeptember 27.
1 perc

Intenzív fejlesztési munkák zajlottak idén nyáron az SZTE új oktatási platformján, az online, adaptív tanulást is támogató CourseGarden felületén.

E fejlesztéseknek köszönhetően az egyetem kínálatában megjelenő, projektmódszerrel működő, kooperatív kurzusok köre lényegesen kibővült. Idén ősztől, majd a tavaszi félévtől összesen 15 új kurzust – ezek közül egy angol nyelvű – indít egyetemünk, melyekre a hallgatók szabadon választható egyetemi kurzusként jelentkezhetnek.

fenntarthato_2

A kurzusok rendkívül sokoldalúan közelítik meg a fenntarthatóság témáját, a hallgatók az online tananyagok elsajátítását követően projektfeladatokon keresztül ismerkedhetnek meg többek között az alternatív fehérjeforrásokkal, a talajbarát növénytermesztéssel, az energiagazdálkodással, a fenntartható földhasználattal, a környezettudatos életvitellel vagy éppen a fenntartható szennyvízgazdálkodással.

Az új módszert alkalmazó fejlesztések tovább folytatódnak, ez év őszén már a nyolcadik egyetemi kar kapcsolódik be a munkába. Az újonnan csatlakozó kollégák számára az első workshop is megtartásra került szeptemberben, melyet az ősz folyamán továbbiak követnek majd. A tervek szerint az új kurzusok 2025 január végére készülnek el.

Képek forrása: Pixabay