SZTE Digitális jövő

podcast

Tech Talk - Digitalizációval foglalkozó podcastajánló

Tech Talk - Digitalizációval foglalkozó podcastajánló

2024. május 30.
2 perc

Összegyűjtöttünk három olyan podcast csatornát, amely a digitalizációval és különböző technológiai újításokkal foglalkozik. Ezekből kiemeltünk néhány igazán érdekes adást, amelyek izgalmas témákat tárgyalnak.


Friderikusz Podcast – Bár nem a teljes podcast foglalkozik a digitalizációval, mégis számos olyan beszélgetést találunk az adások között, amelyben Friderikusz Sándor egy-egy kiemelkedő teljesítményű információs-technológiai szakértővel beszélget többek között a mesterséges intelligenciáról, a digitalizációról és annak társadalmi hatásairól.

  • Az egyik figyelemre méltó epizód például Tilesch Györggyel készült, aki nemzetközi hírű mesterséges intelligencia szakértő. Az epizódban az AI jelenlegi és jövőbeli hatásait tárgyalják az élet különböző területein.
  • A YouTube és a Spotify felületén is érhető a teljes csatorna.

friderikuszpodcast

(Forrás: YouTube, Friderikusz Podcast)


DIGITALK Podcast – Az IVSZ (Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások szövetsége) által üzemeltetett DIGITALK podcast rendszeresen foglalkozik a mesterséges intelligencia és a digitalizáció hatásaival, valamint ezek alkalmazásával a társadalomban.

  • Az egyik figyelemre méltó epizód a "Mesterséges intelligencia és etika – hol a határ?" című rész. Ebben az epizódban szakértők vitatják meg az AI etikai kérdéseit, valamint a technológia társadalomra gyakorolt hatását. Érdemes meghallgatni, ha érdekel, hogyan formálja a mesterséges intelligencia a mindennapi életünket és mindez milyen etikai kérdéseket vet fel.
  • A teljes podcast megtalálható a Spotify felületén „IVSZ DIGITALK” néven.

digiatalk

(Forrás: Spotify, IVSZ DIGITALK)


VISZCast podcast – a Magyarországi Vezető Informatikusok Szövetsége által készített podcastsorozat nem csak informatikai vezetőknek szóló tartalmakkal jelentkezik hónapról-hónapra. Témáik között megtalálható a digitális transzformáció, az informatikai vezetés kihívásai, valamint az információs technológiai legfrissebb trendjeiről készült beszélgetések, szórakoztató, szakmai módon.

    • A sorozatból a felsőoktatási digitalizáció kihívásairól szóló epizódot ajánljuk, melyben Fekete Csaba, a Szegedi Tudományegyetem Informatikai és Szolgáltatási Igazgatóság igazgatója, Dr. Fehér Péter, a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok és Akkreditációk Egység nemzetközi vezetője és Ritter Dávid, az ELTE informatikai igazgatója beszélgetnek az informatikai vezetés szakmai kihívásairól, valamint a mesterséges intelligencia vonatkozó kapcsolódásairól.
    • A teljes adás a Spotify felületén érhető el.
    • VISZ

      (Forrás: Spotify, IVSZ DIGITALK)