kepzes1

Képzések oktatóknak

Az oktatásban és munkaerőpiacon észlelhető tendenciákhoz igazodva, a Komplex Digitális Modellváltás – intelligens fokozatváltás program céljai közé tartozik a felsőfokú képzés tartalmi megújítása összhangban a munkaerőpiaci és helyi társadalmi-gazdasági igényekkel, a hallgatói és oktatói-kutatói nemzetközi mobilitás növelése, a hallgatói sikeresség támogatása és a lemorzsolódás csökkentése. A projekt kiemelt célja a digitális kompetenciák és innovációs szemlélet, az intelligens szakosodás, az ipari átmenet és vállalkozói készségek, valamint a hallgatók és dolgozók kommunikációs, tudománykommunikációs, továbbá kutatásmódszertani készségeinek fejlesztése.

E-learning képzések oktatóknak
képzés formája: e-learning

képzés nyelve: magyar

képzés felülete: CooSpace

jelentkezés: Modulo felületén

jelentkezési útmutató: KATTINTSON IDE

kedvcsináló: E rövid, 4 óra alatt elvégezhető oktatóanyag célja, hogy betekintést nyújtson az interaktív prezentációkészítés folyamatába, az interaktív prezentációk által nyújtott lehetőségek tárházába, azok tanórai és tanórán kívüli hasznosíthatóságába. Bemutatásra kerülnek olyan ingyenes funkciókkal is rendelkező interaktív prezentációkészítő eszközök (Mentimeter, Nearpod, Quizizz, AhaSlides, Slido, Genial.ly), melyekkel segíthetjük a hallgatók bevonását a tanórákba, növelhetjük aktív szereplésüket, motivációjukat, vitaindító kérdésekkel vagy közös szófelhőkkel felkelthetjük figyelmüket. Az interaktív tananyagok kiválóan alkalmasak a fordított osztálytermi technika (flipped learning) alkalmazásának támogatására is. Az oktatóanyagban rövid képernyővideókon keresztül mutatjuk be a különböző eszközök előnyeit, szerkesztési felületét és használatát. A tananyag elvégzését követően a bemutatott eszközöket kipróbáló oktatók rövid reflexiójuk feltöltésével igazolást kapnak a képzés elvégzéséről.

 képzés formája: e-learning

képzés nyelve: magyar

képzés felülete: CooSpace

jelentkezés: Modulo felületén

jelentkezési útmutató: KATTINTSON IDE

kedvcsináló: E két részes, nem egymásra épülő, külön-külön is elvégezhető, rövid, gyakorlatorientált online tananyag célja, hogy felhívja a figyelmet a vizuális segédanyagok oktatásban történő használatának jelentőségére, megismertesse a kezdő felhasználókat, valamint a már különböző eszközöket ismerő, de e tudást tovább bővíteni kívánó oktatókat a digitális szemléltetőanyagok általános típusaival és számos, digitális szemléltetőanyag készítését támogató, online térben elérhető alkalmazással. Az interaktív, CooSpace-re beépülő, e-learning tananyag összeállításakor a legfontosabb szempont az volt, hogy a résztvevők megismerjék és kipróbálják, majd használják és értékeljék a különböző, ingyenesen is elérhető alkalmazásokat. A képzésnek nem célja egyetlen program, vagy tudományterület-specifikus alkalmazások részletes ismertetése, sokkal inkább egy nagyobb tárházat igyekszik bemutatni, hogy az oktatók minél nagyobb palettából tudják kiválasztani a saját céljaiknak leginkább megfelelő eszközöket. A képzés első részében négy, majd a második részében további négy szemléltetőanyag típust és azok készítésére használható alkalmazásokat mutatunk be. A téma jellegéből adódóan képernyővideók segítik az eszközök használatának és funkcióinak megismertetését. Olyan alkalmazások jelennek meg a tananyag oktató videóiban, mint a Canva, az Adobe Express, az Interacty, a Vista Create vagy a Genial.ly, melyeken túl számos további alkalmazás rövid bemutatására is sor kerül. A 4 óra alatt elvégezhető tananyagban elsajátított ismeretek gyakorlatban történő kipróbálását követően egy rövid reflexió feltöltésével a résztvevők igazolást kapnak a képzés elvégzéséről.

 képzés formája: e-learning

képzés nyelve: magyar

képzés felülete: CooSpace

jelentkezés: Modulo felületén

jelentkezési útmutató: KATTINTSON IDE

kedvcsináló: E két részes, nem egymásra épülő, külön-külön is elvégezhető, rövid, gyakorlatorientált online tananyag célja, hogy felhívja a figyelmet a vizuális segédanyagok oktatásban történő használatának jelentőségére, megismertesse a kezdő felhasználókat, valamint a már különböző eszközöket ismerő, de e tudást tovább bővíteni kívánó oktatókat a digitális szemléltetőanyagok általános típusaival és számos, digitális szemléltetőanyag készítését támogató, online térben elérhető alkalmazással. Az interaktív, CooSpace-re beépülő, e-learning tananyag összeállításakor a legfontosabb szempont az volt, hogy a résztvevők megismerjék és kipróbálják, majd használják és értékeljék a különböző, ingyenesen is elérhető alkalmazásokat. A képzésnek nem célja egyetlen program, vagy tudományterület-specifikus alkalmazások részletes ismertetése, sokkal inkább egy nagyobb tárházat igyekszik bemutatni, hogy az oktatók minél nagyobb palettából tudják kiválasztani a saját céljaiknak leginkább megfelelő eszközöket. A képzés első részében négy, majd a második részében további négy szemléltetőanyag típust és azok készítésére használható alkalmazásokat mutatunk be. A téma jellegéből adódóan képernyővideók segítik az eszközök használatának és funkcióinak megismertetését. Olyan alkalmazások jelennek meg a tananyag oktató videóiban, mint a Coogle, az Xmind, a WordArt, a Canva, a Venngage, vagy a Visme, melyeken túl számos további alkalmazás rövid bemutatására is sor kerül. A 4 óra alatt elvégezhető tananyagban elsajátított ismeretek gyakorlatban történő kipróbálását követően egy rövid reflexió feltöltésével a résztvevők igazolást kapnak a képzés elvégzéséről.

 képzés formája: e-learning

képzés nyelve: magyar

képzés felülete: CooSpace

jelentkezés: Modulo felületén

jelentkezési útmutató: KATTINTSON IDE

kedvcsináló: Fedezze fel az okostermek az oktatásban, valamint értekezleteken nyújtott lehetőségeit online oktatóanyagunk segítségével. A Szegedi Tudományegyetem számos, modern eszközökkel felszerelt tanteremmel rendelkezik, köztük több okosteremmel. Az okostantermekben található LSK interaktív tábla olyan korszerű eszköz, amely lehetőséget nyújt a hagyományos előadások, megbeszélések és prezentációk interaktív, dinamikus és kreatív elemekkel való bővítésére. Ebben az oktatási anyagban megismerkedhet az interaktív tábla alapvető funkcióival, lehetőségeivel és előnyeivel. Bemutatjuk, hogyan használhatja a tábla interaktív jegyzetelési lehetőségeit, és hogyan készíthet érdekes és szemléletes prezentációkat a LSK Meeting Display interaktív kijelző beépített fehértábla szoftverével, a Work2gether alkalmazással. E 4 óra alatt, saját ütemben elvégezhető, online oktatási anyag segít Önnek a tábla és az okosterem hatékony és kreatív használatában, és hozzájárul az interaktív tanulási és munkakörnyezet megteremtéséhez az egyetemen. Az oktatóanyag rövid teszttel zárul, a teljesítését követően a résztvevők igazolást kapnak a képzés elvégzéséről.