SZTE Digitális jövő

konyvtar-cikk

Angol nyelvű, könyvtári és informatikai ismeretek tematikájú e-learning kurzus nemzetközi hallgatók számára

Angol nyelvű, könyvtári és informatikai ismeretek tematikájú e-learning kurzus nemzetközi hallgatók számára

2024. január 29.
1 perc

Idén februártól az SZTE Klebelsberg Könyvtár e-learning kurzust indít nemzetközi hallgatók számára. A kifejezetten gyakorlatias, Contemporary Library and Information Skills kurzus egyik modulja a könyvtár nyomtatott és online forrásait, valamint a könyvtári gyűjteményben való keresést mutatja be.

A hallgatók megismerkedhetnek továbbá a nemzetközi adatbázisokkal és az online kereséssel, valamint az e-könyvekkel, az adattárakkal, az online és offline enciklopédiákkal, a médiakönyvtárakkal és a közösségi tartalomfejlesztéssel. A kurzus mindezek mellett betekintést nyújt a tudományos írás követelményeibe, jellemzőibe, fejleszti a szakirodalom gyűjtésével és kezelésével kapcsolatos készségeket, egyben útmutatást ad a beadandó dolgozatok, szakdolgozatok és disszertációk készítésének módszertanába.

Bármely kar érdeklődő hallgatói felvehetik az angol nyelvű, online kurzust a Neptunon, a kurzus elvégzésével kettő kredit szerezhető.

A képzés megvalósulását az RRF-2.1.2-21-2022-00012 azonosítószámú, Komplex Digitális Modellváltás – intelligens fokozatváltás projekt támogatja.

A projekt Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Tervének keretében valósul meg.