SZTE Digitális jövő

petofi1

Első mérföldkő a Szegedi Tudományegyetem Petőfi sugárúti épületének energetikai célú fejlesztésében

Első mérföldkő a Szegedi Tudományegyetem Petőfi sugárúti épületének energetikai célú fejlesztésében

2024. április 30.
1 perc

A 2023. december 15-én, az RRF-2.1.2-21-2022-00012 azonosító számú pályázat keretében indult, komplex energetikai korszerűsítés első mérföldkövéhez érkezett. Az SZTE BTK Petőfi sugárúti Oktatási épületének energiahatékonysági felújítása során a közvetlen és közvetett üvegház hatású gázok kibocsátása az előzetes kibocsátásokhoz képest legalább 30%-kal csökkenni fog.


A decemberben elindult munkálatok során megtörtént az épület homlokzati állványozása a Petőfi sgt-i és Egyetem u.-i oldalakon. Eltávolítottak a homlokzatról és lapostetőről minden szerelvényt, valamint a meglévő klíma kültéri és beltéri egységeit. Szintén bontási műveletek folytak belső átalakításokhoz, továbbá a kábelrendszerek, elektromos eszközök, villámvédelem, belső gépészet, a hőközpont berendezéseinek, és a fűtési szerelvények esetében.

Az elmúlt hetekben megtörtént a mennyezeti lámpatestek cseréje, a belső festési munkákhoz a felület előkészítése, valamint homlokzati vakolatjavítást hajtott végre a kivitelező.

Jelenleg a homlokzati fal hőszigetelése zajlik, az elkövetkező hetekben a munkálatok intenzív szakasza kezdődik meg, melynek legmeghatározóbb eleme a nyílászárók cseréje lesz.

petofi2