A Komplex Digitális Modellváltás – intelligens fokozatváltás projekt, a Mérnöki Karon működő, Dr. Huszka Tibor Élelmiszeripari Szakmai Klub és a Pick Szeged Zrt. – Bonafarm Csoport együttműködésében szakmai programot tartottak a Mérnöki Karon.
Termékfejlesztés a húsiparban: technológiai kihívások és piaci realitások címmel 2025. november 17-én a Bonafarm Csoport senior termékfejlesztője, Szatmáriné Bernát Renáta tartott workshopot a Dr. Huszka Tibor Élelmiszeripari Szakmai Klub diák tagjai számára. A rendezvényt Dr. Szabó P. Balázs, a Mérnöki Kar innovációs és fejlesztési dékánhelyettese vezette fel, a kar és a szakmai klub fontos szakmai kapcsolatokat ápol a Bonafarm Csoporttal és a Pick Szeged Zrt-vel.
Hogyan lehet a piaci igényeket technológiailag megvalósítható formában kielégíteni? Mi, a termékfejlesztés és annak célja, mit jelent az innováció? Melyek az előnyei? Hogyan épül fel a fejlesztési folyamat az ötletgenerálástól a koncepcióalkotáson és brief készítésen át a megvalósíthatóság vizsgálatán túl a próbagyártásokig, verifikálásig, validálásig? Mely lépések szükségesek a termékbevezetéshez, gyártásba illesztéshez és piacra dobáshoz? Hogyan lehet egy terméket bemutatni, tesztelni? Mindezeket élménydús előadásban mutatta be Bernát Renáta, aki 10 éve kezdte meg munkáját a Pick Szeged Zrt-nél.
A húsipari termékfejlesztés izgalmas folyamatát a Pick Szeged Zrt. és a Bonafarm csoport termékeinek és szervezeti felépítésének példáin keresztül ismerhették meg a résztvevők, akik termékkóstolással egybekötve bepillantást nyerhettek az utóbbi időszakban kifejlesztett és bevezetett termékek technológiai kihívásaiba és az azokra adott válaszokba is.