SZTE Digitális jövő

blenderszines

Sikeresen zárult első 3D modellező workshopunk

Sikeresen zárult első 3D modellező workshopunk

2023. november 30.
2 perc

Lezártul az Informatikai és Szolgáltatási Igazgatóság Digitális Nagyköveti Programjának keretében tartott három alkalmas "Kreatív Dimenziók" névre hallgató 3D modellező workshop.

blender1

A workshop keretében az érdeklődők elsajátíthatták a Blender nevű ingyenes, 3D-s modellező szoftver alapjait, valamint további felhasználói szintű ismeretekre tehettek szert. Az előadást Polgár Máté, az ISZI digitális nagykövete tartotta, aki beavatta a hallgatóságot a modellezés rejtelmeibe.

Az esemény végén a szoftver segítségével elkészített modelleket az SZTE 3D Központ körzeműködésével a résztvevők ki is nyomtathatták, és kézbe is vehették azokat.

Az alábbiakban néhány résztvevő beszámolóját osztjuk meg:

"A kurzusra főleg Máté karaktere miatt jelentkeztem, illetve korábban játszottam már a Blenderrel, az alapokat ismertem, de sosem modelleztem még benne. Nagyon sok új dolgot tudott Máté mutatni, szerintem nagyon ügyesen adott elő és tiszteletem, hogy a két órát végig magyarázta és a legbanálisabb kérdésre is készségesen és türelmesen válaszolt. Nem volt túl kötött a kurzus, így mindenki a maga kreatív csavarját is belevihette a kis alkotásaikba és utána együtt derülhettünk a kigyúrt rókákon és a lyukas bolygó méretű csónakokon."

"Mindenkinek ajánlom a tréninget. Az előadó nagyon összeszedetten, precízen és részletesen adta le az anyagot. Sokat lehetett tanulni; ha nem ment valami segítőkész volt az oktató. Sajnáltam, hogy csak 3 óra volt mert azok nagyon élvezetesek voltak. Minél több anyag került feldolgozásra, annál jobban megtetszett a Blender."

"Az órák maguk nagyon családias hangulatban teltek. Bármi felmerülő kérdésre azonnal választ is kaptunk, ami nagyban elősegítette a workshop sikerességét. Őszintén hiszem, hogy minden vicces félresikerült modell ellenére a jövőben is használható tudásra tettünk szert, ami akár egy új kreatív hobbivá nőheti ki magát."

A Blender szoftverről szóló részletes cikkünket itt tudja elolvasni.

A Digitális Nagyköveti Program keretében megrendezett további programokért kövessék figyelemmel oldalunkat, valamint a nagyköveti program hivatalos instagram fiókját: @digitalisnagykovet

blender3