SZTE Digitális jövő

int_property
Szellemi tulajdonvédelmi ismeretek

Szellemi tulajdonvédelmi ismeretek

2023. szeptember 07.
2 perc

Fókuszban a szellemitulajdon-védelem az SZTE új, általánosan művelő kurzusán

A Szegedi Tudományegyetem és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala 2021 szeptemberében létrejött együttműködésének köszönhetően, a Komplex Digitális Modellváltás – intelligens fokozatváltás projekt támogatásával ez év őszétől általánosan művelő kurzus indul A szellemi tulajdonvédelmi ismeretek címmel.

A képzés nem titkolt célja az, hogy a hallgatók olyan tudást szerezzenek, amely később a hazai, és nemzetközi piacon versenyelőnyt jelent számukra, megtanulják tudatosan kezelni a létrehozott szellemi tulajdonukat továbbá azt, hogy hogyan tudják azokat hasznosítani.

A félév során a hallgatók előadások keretében kapnak betekintést a szellemitulajdon-védelem rendszerébe, megismerkedhetnek az iparjogvédelmi oltalmi formákkal, az oltalom megszerzésére irányuló eljárásokkal és ezek alkalmazhatóságával a vállalkozások életében, valamint a legfontosabb iparjogvédelmi információforrásokkal. A vállalkozói, K+F és innovációmenedzsment kompetenciákat fejlesztő kurzust felvevő diákok betekintést nyerhetnek a szellemi alkotások kezelésének folyamatába a Szegedi Tudományegyetemen, a szerzői és szabadalmi jogi kérdésekbe, egyben bővülnek ismereteik a nemzetközi és európai uniós háttér, továbbá a digitális társadalom és szellemi tulajdonvédelem kapcsolatának vonatkozásában.

A szabadon választható képzésre a Neptun rendszerében lehet jelentkezni a kurzusfelvételi időszak végéig.

A képzés megvalósulását az RRF-2.1.2-21-2022-00012 azonosítószámú, Komplex Digitális Modellváltás – intelligens fokozatváltás projekt támogatja.

A projekt Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Tervének keretében valósul meg.