SZTE Digitális jövő

tananyagfejlesztes2

Készségfejlesztő online tananyagok az SZTE kurzusaiban

Készségfejlesztő online tananyagok az SZTE kurzusaiban

2024. október 01.
1 perc

Az RRF-2.1.2-21-2022-00012 Komplex digitális modellváltás – intelligens fokozatváltás projekt keretein belül februárban meghirdetett tananyagfejlesztési pályázat augusztusban zárult. A digitális, tudománykommunikációs, környezetvédelmi, innovációmenedzsment, valamint irányítási készségeket fejlesztő online oktatóanyagok számos egyetemi kurzusban kerülnek felhasználásra a 2024/2025-ös tanév őszi félévétől kezdődően, támogatva ezzel a tanítás és tanulás folyamatát.

A fejlesztésekben részt vevő közel harminc oktató kolléga olyan változatos témákat dolgozott fel a 2-6X45 perc tanulási idejű, online elérhető oktatóanyagokban, mint a mérnöki gondolkodás és készségek fejlesztése a K+F és az innovációs teljesítmény fokozására, a digitális eszközök segítségével történő választási elemzés, az adatbázis-tervezés, a kutatás alapú tanulás, a gyógynövényekkel kapcsolatos internetes adatbázisok, a jogi adatbázisok használata, a büntetőjogi jogesetmegoldás mesterséges intelligenciával, az interaktív e-learning tananyagok készítése, vagy a gamifikáció alkalmazása az oktatásban. A változatos technikai megoldásokkal kifejlesztett oktatóanyagok (CooSpace színterekbe beépülő SCORM formátumú oktatóanyagok, oktatóvideók, online, interaktív prezentációk) 8 egyetemi kar kurzuskínálatában jelennek meg, beépülve az őszi és tavaszi félévben meghirdetésre kerülő kurzusokba.

tananyagfejlesztes1

A tananyagfejlesztési pályázat kiemelt célja volt a hallgatók intelligens szakosodáshoz, valamint a szakmai ismeretekhez kapcsolódó digitális készségeinek fejlesztésén túl az oktatói közösség támogatása az innovatív digitális kurzusfejlesztési folyamatokban.

A fejlesztések további eredményeként hamarosan elérhetővé válnak az egyetemi dolgozók részére készült digitális eszközhasználat elsajátítását támogató, tudománykommunikációs, valamint digitális pedagógiai készségeket fejlesztő képzések is.

SZTEinfo